be yourself..:)

Tuesday, December 14, 2010

yang terbaik Tuhan berikan

kdg2 kte rase bahagia,kdg2 kte rse sdeyh...tapi semua tu mmg perlu..mcm piano,yang HITAM bunyinya mcm sumbang,yang PUTIH bunyinya sedap sket,tapi bila dimainkan due2 tu,akn menghasilkan satu MELODI yg sgt merdu...:)

that's life...ad suka n duka...

sbnnrnye tu la yg ak sdg lalui....
kelmarin ak rse down sgt....tensen yang teramat sgt..smpai rase na gile pon ade..
serabut yg amat sgt...smpai x dpt na buat ape...

but ALLAH itu MAHA ADIL...
hari ni ak rse hepi n syukur dgn sgale yg Allah kurniakan..
hari ni keluar result...:)
alhamdulillah..aku syukur dgn apa yang Allah berikan..
walaupun x perfect,tp da menunjukkan jelas hala tuju aku lps ni...
n that's important...
my sis plak da konfemkan kad yg ak anta sampai kat sk dye...
her friend da amek..
so,x sia2 la ak wat kad tu..tp kcewa sket sbb kad tu na bg smgt wktu SPM,
tp dpt pas da abes..haha..xpelah..asalkan sampai..
ala DIDI,da bijak kan..hee~
and I'm happy today dgn kwn2 ak..
new fren..
luv u all..:))

Wednesday, December 8, 2010

sharifah zieadatun

siapa sangka...semalam kita ketawa dgnnya,hari ni dia hilang di pandangan mata...
kau sahabat karibku,yang dah bnyk berjasa pdku..ak tujukan khas buatmu,walau ku tahu apa yg ku lakukan x kan bermkne lg...tp ini sahaja penghargaan yg mampu ku berikan buatmu...

terlalu bnyk kenangan aku dgn ko...kte knl sjk sk rendah ag..tp bila da f5 bru rpt gler coz kte 1 bilik...
umah ak pon dkt ngan ko...pape ko yg akan tlg ak g sane sini naek motor...paling ak xley lpe tyme kte nek motor dlm ujan...ko ngan ak mmg bsh kuyup la...smpay hosteldue2 demam..haha...adess..sdeyh2...:'(

ak rindu ko ketawe..ko kalau wat lawak..mmg la...x thn aku...kte sokmo gado tyme kat bilik dlu..tp swonok sgt...

kadet polis ag...mcm2 la kwnku...n ak egt the last time ak jpe ko...

ak bg ko sijil ko,then ak slm ko,ak minta maaf...ko senyap n senyum kat ak..n ak rse mcm sgt bermkne senyum tu...skrg bru ak tahu kenape...

2 3 ari ni,ak x tng sgt duduk,ak rse x sdp ati lgsg,rse na nanges je...then before this ak ad mimpi ak ne g jpe ko...this morning sgale yg menjadi persoalan terjawab...

pemergian ko,amat terasa ziea,walaupun ak da lame x jpe ko...ak doakan smoge kau ditempatkan dlm kalangan org2 yg beriman...insyaAllah....

ALFATIHAH
Sharifah Zieadatun Syed Badrulzaman
8/12/2010
2 muharram 1432

Tuesday, December 7, 2010

Hijrah baru...

dah masuk tahun yang baru,mesti ada azam yang baru kan?
mestilah,apapun kita mesti berusaha untuk berubah jadi yang lebih baik,
walaupun sikit2...something is better than nothing right?
x dinafikan ssh na berubah,tp x susah bila kita da mulakan..btul...
berubah ni mcm inertia...:)
makin berat kita berubah,makin susah nak mulakan gerakan tu,,
tapi bila da bergerak,susah nak berhenti...
nak gerakkan mesti kene ad effort...
I want to be better of course,biarlah org x nmpk...asalkan I"ll feel better from before...
let bygone be bygone...the future is waiting for you....huhu..:P

bnykkan amal,kerna usia itu singkat,mati itu dekat,sesal sebelum segalanya tamat...

Thursday, December 2, 2010

so busy nak mati.. :S

wah...it takes too long na post new entry...this time so BUSY  yg teramat sgt2...
sumpah glerr rse x pernah busy cmni spnjg di asasi ni..

firstly psl MALAM EMAS...
then,pasal DEBAT (nmpk,smpai tulisan pon merah)...
pastu barulah keje tutorial yg agk2 usik x usik...

fuhh,seyes penat...balik tido..bgn g kls...
sorry to my dear TASHA<3 coz jrg dpt msg ngan kamu...hope kamu fhm yep..but i'll owez try to not lost contact k? :))

adess...hope i sukses 4 everything...quite tough but at least i'll try my best....

tiada yg mustahil kalau aku berusaha..:)

Saturday, November 20, 2010

azam sem 2..:)

rasenye mcm baru smlm msuk UM..*hyperbola*...sem 1 da habis...ape la yg aku da buat spnjg sem 1 ni...but I feel so enjoy...aku ni mmg xleh na duk diam...masuk tu la,ni la...sume nye disebabkan oleh cik shakiera...huhu...Alhamdulillah aku ade kwn cam ko kat UM..kalu x kemane la aku agk2nye...
sem 1 bnyk main2...adess..=.='...x penah nak siyes...tp na wat cane..."main" tu x leh na pisah..huk2...x best la kalau x enjoy life kat pasum...coz ble da abes nnt x rse pasum tu berharga...

sem 2 ni insyaAllah nak berubah...mungkin lebih berdisiplin sket..*sket je x bnyk*..na ubah care bljr...coz sem lps sgt kelam kabut bljr..brg2 pon sepah...ish3...nak jd rajin sket n paling penting na bnykkn amal..*yg ni x sket* :)..insyaAllah...

semoga kau berjaya di sem 2 dan menjadi yg lebih baik dr yg sebelum....
kpd pembace,doakan ye~.
<3..:)

Tuesday, November 16, 2010

crunchy munchy accident :P


I walked to my room while holding my lappy,
n suddenly *pop!*....
Opppsss!!
what's dat?
OMG

millipedes worm :S
poor you...I'm sorry..I didn't mean to kill you..;(

 actually,I'm testing my old pen...n becoz of that incident I feel so EEEUUUWWW!!! 
dis is the result..XD
 

Monday, November 15, 2010

A wish...


video
Everyone have a wish,
what's your wish?
I wish to live in HEAVEN 
:)